Onbeperkt technische ondersteuning
Praktijkgerichte trainingen
Jouw toegang tot fabrikanten data
Actueel

Het SERMI slot bij de fabrikant: Wat ziet TECH360 gebeuren in de werkplaats en bij fabrikanten?

Het SERMI slot bij de fabrikant! Wat betekent het voor de werkplaats?

SERMI is sinds 1 april 2024 van kracht en stukje bij beetje verdwijnen er steeds meer zaken achter een ‘SERMI slot’. We zien niet alleen sleutel en diefstal gerelateerde werkzaamheden achter een slot verdwijnen. Ook elektrische schema’s waarbij de secure gateway in beeld komt of de CAN-bus bedrading die ECU’s verbind waarin een VIN nummer is opgeslagen, staan achter slot en grendel. Wat zien wij gebeuren bij fabrikanten?

  • Bij Iveco is de toegang tot het volledige portaal met technische informatie voor nieuwe modellen geblokkeerd.
  • Volkswagen meldt dat de deadline voor het activeren van uw SERMI-certificaat 30 juni 2024 is. Hierna zijn zij genoodzaakt de GeKo-rechten van de GRP-autorisatie stop te zetten, tot SERMI is geactiveerd. Je kunt O.D.I.S. op dat moment wel blijven gebruiken maar SERMI-gerelateerde werkzaamheden kunt u niet meer uitvoeren. Lees hier hoe je SERMI kan activeren in O.D.I.S.
  • Nissan meldt dat er vanaf april voor Nissan AOS-gebruikers in Nederland een nieuwe toegang tot het AOS “Diagnostic Services” module is geïmplementeerd. De procedure met de ‘Security Code’ (de vorige manier van toegang) zal worden vervangen door het nieuwe SERMI-authenticatieprotocol (de nieuwe manier van toegang).
  • BMW vereist tijdens procedures die niet specifiek met startblokkering te maken hebben een SERMI QR-code scan.

Wij houden je op de hoogte van ontwikkelingen!