Onbeperkt technische ondersteuning
Praktijkgerichte trainingen
Jouw toegang tot fabrikanten data
Training

TECH360 biedt nu ook online trainingen

TECH360, het automotive expertisesysteem van Alliance Automotive Group Benelux, biedt vanaf 1 juli ook online trainingen aan. Per 1 juni waren de praktijktrainingen al hervat, uiteraard met strikte inachtneming van de RIVM-voorschriften, maar de vraag naar professionele, praktijkgerichte online trainingen bleek enorm te zijn. Alliance Automotive Group Benelux speelt in nauwe samenwerking met trainingspartner GMTO […]

TECH360 biedt nu ook online trainingen

TECH360, het automotive expertisesysteem van Alliance Automotive Group Benelux, biedt vanaf 1 juli ook online trainingen aan. Per 1 juni waren de praktijktrainingen al hervat, uiteraard met strikte inachtneming van de RIVM-voorschriften, maar de vraag naar professionele, praktijkgerichte online trainingen bleek enorm te zijn. Alliance Automotive Group Benelux speelt in nauwe samenwerking met trainingspartner GMTO in op deze vraag en biedt per 1 juli een platform aan de auto technische professional die het belang van leren en bijblijven onderkent.

Accountmanager Lesley Kraak over de nieuwe dienst binnen het almaar groeiende kennisinstituut TECH360: “Corona heeft het autobedrijf best hard geraakt. En, om eerlijk te zijn, ons ook. We mochten immers niet op locatie trainen. Nu mag het weer, maar het is logisch dat er nog een bepaalde aarzeling is om te reizen, laat staan te trainen in groepen. Nu stond online training al op onze planning voor 2020, maar deze crisis heeft alles in een stroomversnelling gebracht. En dan is het fijn dat je kan terugvallen op de kennis en ervaring van GMTO. En natuurlijk de expertise en daadkracht van onze moedermaatschappij.”

Groot voordeel van online trainen voor garagepersoneel is dat de student zelf bepaalt waar en wanneer hij traint. Via een PC, laptop of een tablet krijgt de autoprofessional per 1 juli toegang tot de volgende trainingen: relatieve compressietest, wielsensoren, scopegebruik, datanetwerken, hybride/EV diagnose, duty cycle, motormanagementsystemen benzine en benzine-injectoren. Kraak over het aanbod: “Dit is nog maar het begin, want om de paar weken voegen wij een nieuwe training toe. Praktijktraining blijft natuurlijk nodig en dat staat ook het dichtste bij het garagewerk, maar de vrijheid van online trainen voegt zeker iets toe.”

De online trainingen zijn beschikbaar voor personeel van garagebedrijven die deelnemen aan TECH360. Voor het voltallige personeel, slechts in ruil voor één praktijk dag uit het standaard aanbod van TECH360. Of voor 75 euro wanneer alle praktijkdagen reeds zijn opgenomen. Lesley Kraak: “We kiezen dus voor online én offline trainen. De ene monteur leert graag uit een boek, de ander in een klas, weer een ander in de praktijk. En er is een grote groep die ‘digitaal’ is opgegroeid en zo graag kennis tot zich neemt. Wij zijn blij dat we in deze behoefte kunnen voorzien. De markt ook blijkbaar, gezien het aantal positieve reacties. Zelfs van niet-abonnees, die tijdelijk ook kunnen profiteren van ons online trainingsaanbod.”

TECH360 is een compleet systeem van technische ondersteuning en training en een product van Alliance Automotive Group Benelux. TECH360 helpt het garagebedrijf continu voorbereid te zijn op nieuwe ontwikkelingen en bij te blijven bij nieuwe technieken. Alle expertise rondom het autobedrijf bundelt Alliance Automotive Group Benelux in TECH360, dat in GMTO een betrouwbare partner heeft gevonden. GMTO verzorgt sinds 1987 al hoogwaardige opleidingen voor het universele autobedrijf en is de laatste jaren uitgegroeid tot absolute marktleider in de Benelux.