Onbeperkt technische ondersteuning
Praktijkgerichte trainingen
Jouw toegang tot fabrikanten data
|Home/

EV / Hybrid Pro | Dag 4

Leer batterijpakketten diagnosticeren, demonteren en repareren

€425,-

EV / Hybrid Pro | Dag 4

In de derde training gingen we dieper in op hybride- en EV-techniek. Deze vierde en laatste training staat volledig in het teken van batterijpakketten. 

Inhoud training 

Tijdens deze training leer je hoe batterijpakketten van elektrische en hybride voertuigen gerepareerd en gereviseerd kunnen worden. Dit biedt kansen voor het autobedrijf en draagt bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. 

Je leert hoe een batterijpakket is opgebouwd, welke sensoren er aanwezig zijn en hoe je batterijpakketten de- en monteert volgens fabrikantspecificaties. Daarnaast bepaal je de State of Health (SoH) van een batterij en ga je aan de slag met celbalancering. 

Aan de hand van live data bepalen we de toestand van het batterijpakket. Je leert hoe het batterijmanagementsysteem (BMS) deze data leest, zodat je problemen met het batterijpakket kan diagnosticeren. 

Ook demonteren we tijdens de training een batterijpakket, zodat je zelf kan zien hoe zo’n pakket is opgebouwd. Om batterijpakketten te repareren is apparatuur nodig om losse cellen te kunnen vervangen en vervolgens te balanceren. Tijdens deze training maak je kennis met deze apparatuur en leer je er veilig mee werken. 

Na de training 

Na afloop van de training volgt een Ecarr-examen. Als je dit met een voldoende afsluit ontvang je een certificaat. Met vier Hybride/EV Pro-certificaten op zak ben je klaar voor een elektrische toekomst! 

Praktische informatie 

Om deel te nemen aan deze training is voorkennis vereist. Je moet de trainingen EV-1, EV-2 en EV-3 met een voldoende hebben afgerond. De training duurt van 14.00 tot 20.00 uur, waarbij een diner is inbegrepen. 

Geen TECH360 deelnemer?
Ook zonder TECH360 abonnement kun je onze Pro-trainingen volgen! Bel met onze klantenservice op 085 – 22 21 094 en schrijf je in.