Onbeperkt technische ondersteuning
Praktijkgerichte trainingen
Jouw toegang tot fabrikanten data
|Home/

F-gassen training / Terugwinning Mobiele Airco’s

Leer omgaan met koudemiddelen volgens wettelijke standaard

€510,-

F-gassen training / Terugwinning Mobiele Airco’s

Koudemiddelen zijn broeikasgassen en daarmee werken is aan regels gebonden. Na afloop van deze training ben je wettelijk bevoegd om koudemiddel terug te winnen uit airco-systemen. 

Inhoud training 

Deze training is noodzakelijk om te mogen werken aan aircosystemen. Tijdens de training gaan we in op wet- en regelgeving, de werking van verschillende aircosystemen, de componenten waaruit het systeem is opgebouwd en hoe deze componenten werken. Ook leer je welke kringloop er in het systeem plaatsvindt waardoor het systeem een koelende werking heeft. 

Daarnaast behandelen we de verschillende soorten koudemiddelen en oliën en wat hun impact is op milieu en klimaat. Je leert vaststellen welk soort koudemiddel er in het systeem aanwezig is en hoe je de juiste koudemiddelbehandeling uitvoert. Zo kun je het middel veilig aftappen en opslaan. 

Na de training 

De training wordt afgesloten met een wettelijk examen. Als je dit voldoende afsluit ben je bevoegd om onderhoudswerkzaamheden te verrichten aan aircosystemen met een koudemiddelinhoud van 3 kg of minder. 

Praktische informatie 

De training duurt van 14.00 tot 20.00 uur. Het praktijkgedeelte bestaat uit voorbeelden en oefeningen waarin de theorie voortdurend wordt toegelicht. Het tweede deel van de dag staat in het teken van het wettelijk examen. 

Geen TECH360 deelnemer?
Ook zonder TECH360 abonnement kun je onze Pro-trainingen volgen! Bel met onze klantenservice op 085 – 22 21 094 en schrijf je in.