Onbeperkt technische ondersteuning
Praktijkgerichte trainingen
Jouw toegang tot fabrikanten data
Pass Thru

Pass Thru - hoe werkt dat?

De autotechniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Het software gedeelte in moderne auto's wordt steeds uitgebreider en complexer. Om te kunnen blijven werken met deze auto's dien je als garagebedrijf over de juiste middelen en kennis te beschikken. TECH360 kan jouw garage hierbij helpen. Bijvoorbeeld door middel van Pass Thru. Hierbij brengen we jouw garage direct in contact met de server en service van autofabrikanten.

Pass Thru: hoe werkt dat?

De autotechniek ontwikkelt zich in een razend tempo. Software en technische data in auto’s zijn hier een goed voorbeeld van. Het software gedeelte in moderne auto’s wordt steeds uitgebreider en complexer. Onder andere bij storing-diagnose, inleren/coderen en foutcode informatie uitlezen ben je aangewezen op de software. Maar ook bij moderne rijhulpsystemen die de bestuurder ondersteunen om veilig van A naar B te komen is software de basis. Om te kunnen blijven werken met moderne auto’s dien je als garagebedrijf over de juiste middelen en kennis te beschikken. TECH360 kan jouw garage hierbij helpen. Bijvoorbeeld door middel van TECH360 Pass Thru. Hierbij brengen we jouw garage direct in contact met de server en service van autofabrikanten. Daarnaast bieden we je technische ondersteuning waardoor je gemakkelijker de klus kunt klaren. Zo kun je onder andere de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Software updates uitvoeren
 • Foutcode informatie uitlezen
 • Inleren/coderen (bijvoorbeeld voor trekhaken, sleutels maar ook gasklephuizen en ECU’s)
 • Terugroepacties inzien
 • Schema’s opvragen
 • Onderhoudslijsten inzien


Wat heb je nodig voor Pass Thru?
Om Pass Thru te gebruiken in jouw werkplaats heb je, naast een goede internetverbinding en goede acculader, twee zaken nodig:

 • Een Pass Thru VCI (J2534)
 • Een account bij de merkfabrikant.

Zonder account of zonder Pass Thru VCI kun je geen Pass Thru uitvoeren. TECH360 ontzorgt op dit gebied en kan het gewenste merk-account voor je aanvragen en daarnaast de Pass Thu VCI leveren.

Let op: er een aantal merkfabrikanten waarbij nog aanvullende equipment nodig is om Pass Thru toe te passen. Voor een compleet overzicht van de prijzen en benodigde equipment per merk verwijzen we je naar de TECH360 prijslijst

Waarom heb je Pass Thru nodig?
Inmiddels faciliteert TECH360 al voor meer dan 25 merken rechtstreekse inbelverbindingen richting Europese autofabrikanten. Exact dezelfde inbelverbinding die de merkdealer bij jou om de hoek ook heeft. Je bent rechtstreeks in verbinding met de fabrikant en dit levert je de volgende voordelen:

 • De auto van de klant wordt onder één dak geholpen
 • Jouw garage is minder afhankelijk van externe partijen doordat de software kennis in huis is
 • Meer omzet en marge op onderhoud- en servicebeurten
 • Tijdsbesparing/meer efficiëntie
 • Toekomstbestendigheid van jouw garage doordat je ook service kunt verlenen voor de auto van nu én van de toekomst
 • Jouw bedrijf blijft een aantrekkelijke werkgever voor jong technisch talent


Hoe werkt Pass Thru in de praktijk?
Een praktisch voorbeeld
Een auto komt jouw garage binnen met een klacht dat het remlampje brandt. Er blijkt een foutcode te zijn opgeslagen. Deze heeft betrekking op het remlampje. Na het controleren van het vloeistofniveau en het functioneren van de handrem blijken er geen bijzonderheden te zijn. Dat is vreemd. Een goed moment om de foutcode uit te lezen en de technisch service bulletins te raadplegen. Er blijkt een software update beschikbaar te zijn voor deze storing! En nu?

De auto wordt via de Pass Thru VCI gekoppeld aan de laptop. Vervolgens wordt er ingelogd bij de fabrikant. Om aan de slag te gaan moet dan betaald worden per dag of uur. De kosten hiervoor variëren van een paar euro tot enkele tientjes per uur en kunnen per creditcard worden voldaan. Na de betaling kan de software update worden uitgevoerd en is de foutcode verholpen.

Net als bij vele andere zaken geldt ook voor Pass Thru: oefening baart kunst. Door het vaker te doen, zal het steeds gemakkelijker en sneller gaan. Wanneer je echter niet vaak werkt met Pass Thru kan het handig zijn wanneer er iemand over je schouder meekijkt of het zelfs voor je uitvoert terwijl jij meekijkt. Speciaal hiervoor levert TECH360 Pass Thru Live Ondersteuning. Dit kun je in de vorm van een een strippenkaart afnemenGebruik maken van TECH360 Pass Thru?
Wanneer je deelneemt aan TECH360, ontvang je standaard ieder jaar een Pass Thru tegoed van € 225,- en kun je onbeperkt gebruik maken van onze technische helpdesk, de TECH360 Vraagbaak. In dit jaar kun je kennismaken met Pass Thru voor dit betreffende merk en ondersteunen we je waar nodig in het gebruik ervan. Blijf je het jaar erop gebruik maken van TECH360? Dan kies je in het tweede jaar een nieuw merk. Zo bouw je jaarlijks binnen de kosten van jouw TECH360-deelname de Pass Thru diensten uit van je garagebedrijf.

Wat je kunt met Pass Thru